Skip to main content

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het beantwoorden van de 6 vragen, geven wij je voor elke wedstrijd enkele statistieken. In deze blogpost lees je statistieken en weetjes over alle onderlinge duels tussen Feyenoord en PSV.

Op zondag 8 mei 2022 ontvangt Feyenoord de nummer twee op de ranglijst: PSV. Laatstgenoemde is nog in een spannende strijd om de landstitel gewikkeld en het kampioenschap zou zelfs in Rotterdam beslist kunnen worden, mits Ajax van AZ wint. Winnen de Eindhovenaren het altijd lastige uitduel of gaat Feyenoord hun aartsrivaal Ajax kampioen maken?

Doe je voordeel met de onderstaande statistieken die mede mogelijk zijn gemaakt door onze partner Nielsen/Gracenote.

 

  1. PSV staat tweede in de Eredivisie en heeft een voorsprong van zeven punten op nummer drie, Feyenoord.

 

  1. Bij winst van Ajax op AZ en verlies van PSV bij Feyenoord is Ajax landskampioen.

 

  1. In alle competities is Feyenoord al 8 duels met PSV ongeslagen (W4-G4-V0). Dit is inclusief de winst van de Johan Cruijff Schaal in 2018 na het nemen van strafschoppen (0-0, 6-5 na strafschoppen). Dit is de langste ongeslagen reeks van Feyenoord tegen PSV sinds de invoering van het betaalde voetbal.

 

  1. Feyenoord won dit Eredivisie-seizoen met 0-4 in Eindhoven. De Rotterdammers hebben nu een doelsaldo van 195-214 tegen PSV in de Eredivisie.

 

  1. Feyenoord won zijn laatste 3 thuisduels met PSV in de Eredivisie: 2-1, 3-1, 3-1. Feyenoord maakte 7 van zijn 8 goals in die duels voor rust.
Wes