Skip to main content

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het beantwoorden van de 6 vragen, geven wij je voor elke wedstrijd enkele statistieken. In deze blogpost lees je statistieken en weetjes over alle onderlinge duels tussen Liverpool en Real Madrid.

Op zaterdag 28 mei 2022 is het zover. Liverpool en Real Madrid staan tegenover elkaar in de Champions League finale! De twee Europese giganten nemen het in het Stade de France op tegen elkaar. Wie pakt de beker dit jaar?

Doe je voordeel met de onderstaande statistieken die mede mogelijk zijn gemaakt door onze partner Nielsen/Gracenote.

  1. Dit is de derde Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid, na 1980/81 en 2017/18. Het is de eerste keer dat twee teams meer dan twee keer in een CL-finale tegenover elkaar staan.
  2. Liverpool versloeg Real Madrid met 1-0 in Parc des Princes in de finale van de Champions Cup 1980/81. Het enige doelpunt kwam van Alan Kennedy (82′).
  3. De meest recente Champions League-trofee van Real Madrid was in 2017/18. Ze verslaan Liverpool met 3-1 in de finale in Kiev.
  4. In totaal zijn er acht wedstrijden gespeeld in de Europese competitie tussen Liverpool en Real Madrid. The Reds wonnen elk van de eerste drie, maar zijn sindsdien in alle vijf puntloos (W0-D1-L4).
  5. Volgens de Gracenote Sports Euro Club Index (www.euroclubindex.com) heeft Liverpool 57% kans om de Champions League te winnen en Real Madrid 43% kans.

Lees hier enkele statistieken over Liverpool of verdiep je met onze statistieken hier in tegenstander Real Madrid.

 

Bron foto: Pro Shots / ProSportsImages

Wes