Skip to main content

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het beantwoorden van de 6 vragen, geven wij je voor elke wedstrijd enkele statistieken. In deze blogpost lees je statistieken en weetjes over alle onderlinge duels tussen Manchester City en Liverpool.

Op 10 april 2022 ontvangt Manchester City Liverpool in de strijd om de titel van de Engelse Premier League. Een zinderende titelstrijd die de ontknoping nadert. Zo leidt Manchester City op dit moment de Premier League en heeft de club een voorsprong op Liverpool van slechts 1 punt.

 

Doe je voordeel met de onderstaande statistieken die mede mogelijk zijn gemaakt door onze partner Nielssen/Gracenote.

 

  1. Manchester City leidt dus de Premier League en verdedigt een voorsprong van slechts 1 op de nummer 2 van de lijst, Liverpool.

 

  1. De laatste 4 Premier League titels werden gewonnen door beide clubs. Sinds het seizoen 2017/2018 won Liverpool alleen de titel in 2019/2020, de andere 3 keren trok Manchester City aan het langste eind.

 

  1. Van de laatste 8 onderlinge duels wist Liverpool slechts 1 keer te winnen van Manchester City. Op 10 november 2019 versloeg Liverpool met 3 – 1 Manchester City. 

 

  1. De wedstrijd van komende zondag is een jubileum. Het is namelijk de 50e Premier League wedstrijd tussen beide clubs. Manchester won 11 keer, Liverpool mag tot nu toe 20 overwinningen op hun naam schrijven  en 18 keer was er een gelijkspel.

 

  1. Het laatste onderlinge treffen dit seizoen op Anfield resulteerde in een 2 -2 gelijkspel dankzij goals van Mané (59’) Salah (76’) voor het thuisspelende Liverpool. Namens Manchester wisten Foden (69′) en De Bruyne (81′) het doel te vinden.