Skip to main content

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het beantwoorden van de 6 vragen, geven wij je voor elke wedstrijd enkele statistieken. In deze blogpost lees je statistieken en weetjes over het onderlinge duel tussen Roma en Feyenoord.

Op woensdag 25 mei 2022 staan Roma en Feyenoord tegenover elkaar in de Conference League-finale. Het toernooi, wat dit jaar zijn debuut maakte, is het derde Europese toernooi en de finale zal zich afspelen in Tirana, Albanië. Wie pakt de eerste Conference League ooit?!

Doe je voordeel met de onderstaande statistieken die mede mogelijk zijn gemaakt door onze partner Nielsen/Gracenote.

  1. José Mourinho heeft voor de vijfde keer de finale van een Europese clubcompetitie bereikt. Hij won alle voorgaande vier finales. Hij is ook de eerste manager die vier verschillende clubs naar de finale van een Europese clubcompetitie heeft gebracht.
  1. Arne Slot kan de eerste trofee in zijn managementcarrière winnen.
  2. Roma en Feyenoord komen elkaar voor de tweede keer in een Europese competitie tegen, de laatste keer was in de achtste finale van de Europa League in 2014/15. Roma won in totaal met 3-2. Huidige Roma-speler Rick Karsdorp speelde in beide wedstrijden voor Feyenoord.
  3. De meest recente keer dat een Nederlands team de Italiaanse oppositie versloeg in een Europese finale was de finale van de Champions League 1994/95, toen Ajax AC Milan met 1-0 versloeg in Wenen dankzij een doelpunt van Patrick Kluivert.
  4. Volgens de Gracenote Sports Euro Club Index (www.euroclubindex.com) hebben Roma 57% van het winnen van de trofee en Feyenoord een kans van 43%.

Lees hier enkele statistieken over Roma of verdiep je met onze statistieken hier in Feyenoord.

Wes