Skip to main content
Tips en tricks

Stats over België

By 2 juni 2022No Comments

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het beantwoorden van de 6 vragen, geven wij je voor elke wedstrijd enkele statistieken. In deze blogpost lees je statistieken en weetjes over België.

Op vrijdag 3 juni is de Derby van de Lage Landen. De Rode Duivels ontvangen het Nederlands Elftal in het eerste groepsduel van de twee elftallen in de Nations League.

Doe je voordeel met de onderstaande statistieken die mede mogelijk zijn gemaakt door onze partner Nielsen/Gracenote.

  1. Dit wordt de eerste interland van België en staat sinds september 2018 niet meer aan kop op de FIFA-ranglijst. In de huidige ranglijst staan ze tweede achter Brazilië. Nederland staat 10e.

  2. België is ongeslagen in hun laatste 32 interlands (W26-D6-L0), een record voor het land. Hun laatste thuisnederlaag was in de eerste wedstrijd van Roberto Martínez tegen de Rode Duivels, een 2-0-nederlaag in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje op 1 september 2016.

  3. België scoorde minstens één doelpunt in elk van hun laatste 44 interlands, ook een nationaal record. De meest recente wedstrijd waarin ze niet scoorden, was een 1-0-nederlaag tegen Frankrijk in de halve finale van het WK op 10 juli 2018.

  4. De top twee van de Belgische topscorers aller tijden zijn Lukaku (68) en Eden Hazard (33).

  5. Leander Dendoncker is ongeslagen in al zijn 26 wedstrijden voor België (21 gewonnen, 5 gelijk).

Lees hier enkele statistieken over de onderlinge duels tussen België en Oranje of verdiep je met onze statistieken hier in tegenstander Oranje.

Bron foto: Pro Shots / ProSportsImages

Wes