Skip to main content

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het beantwoorden van de 6 vragen, geven wij je voor elke wedstrijd enkele statistieken. In deze blogpost lees je statistieken en weetjes over alle onderlinge duels tussen België en Oranje.

Op vrijdag 3 juni is de Derby van de Lage Landen. De Rode Duivels nemen het in de Nations League op tegen het Nederlands Elftal. Het is het eerste groepsduel voor de twee landen.

Doe je voordeel met de onderstaande statistieken die mede mogelijk zijn gemaakt door onze partner Nielsen/Gracenote.

  1. België en Nederland stonden 127 keer eerder tegen elkaar. Oranje wonnen 55 keer, de Belgen trokken 41 keer aan het langste eind en ze speelden 31 keer gelijk.
  2. Nederland speelde hun allereerste interland ooit tegen België. Op 30 april 1905 won Nederland met 4-1 in een vriendschappelijke wedstrijd in Antwerpen waarin Eddy de Neve alle Nederlandse doelpunten maakte.
  3. België is al acht wedstrijden ongeslagen tegen Nederland (2 winst, 6 gelijk), sinds een 3-1 nederlaag in de WK-kwalificatie in De Kuip op 6 september 1997.
  4. De meest recente derby was op 16 oktober 2018. In het Koning Boudewijnstadion eindigde het in 1-1, dankzij doelpunten van Dries Mertens (5′) en Arnaut Danjuma Groeneveld (27′).
  5. België staat tweede op de FIFA-ranglijst. Nederland staat 10e.

Lees hier enkele statistieken over België of verdiep je met onze statistieken hier in tegenstander Oranje.

Bron foto: Pro Shots / ProSportsImages

Wes