Skip to main content

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het beantwoorden van de 6 vragen, geven wij je voor elke wedstrijd enkele statistieken. In deze blogpost lees je statistieken en weetjes over Feyenoord.

Op woensdag 25 mei 2022 speelt Feyenoord in de Conference League-finale tegen Roma. Het zal de eerste finale worden van het toernooi dat dit jaar werd opgericht en speelt zich af in Tirana, Albanië. Feyenoord, dat vanaf de tweede voorronde (!) deelnam, heeft er al 18 wedstrijden opzitten in het toernooi (W12-G5-V1).

Doe je voordeel met de onderstaande statistieken die mede mogelijk zijn gemaakt door onze partner Nielsen/Gracenote.

  1. Feyenoord heeft alle drie hun vorige finales van Europese clubcompetities gewonnen.

  2. Geen enkel Nederlands team heeft een Europese clubcompetitie gewonnen sinds Feyenoord in 2002 de UEFA Cup won (3-2-zege tegen Dortmund).

  3. Cyriel Dessers (10) is de leidende doelpuntenmaker in het hoofdtoernooi van de Conference League. Tammy Abraham (9) is de enige andere speler die meer dan zes UCL-doelen heeft gescoord.

  4. Feyenoord won alle vijf de Europese wedstrijden die naar de verlenging gingen, inclusief overwinningen in strafschoppen tegen FC Sion (1991/92 Cup Winners’ Cup) en PSV (2001/02 UEFA Cup).

  5. Van alle 237 clubs die dit seizoen (inclusief kwalificatie) aan een Europese clubcompetitie deelnamen, won Feyenoord de meeste wedstrijden (12) en maakte de meeste doelpunten (43).

 

Lees hier enkele statistieken over de onderlinge duels tussen Roma en Feyenoord of verdiep je met onze statistieken hier in Roma.

 

Bron foto: Pro Shots / ProSportsImages

Wes