Skip to main content

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het beantwoorden van de 6 vragen, geven wij je voor elke wedstrijd enkele statistieken. In deze blogpost lees je statistieken en weetjes over Feyenoord.

Op zondag 8 mei 2022 ontvangt Feyenoord de nummer twee op de ranglijst: PSV. Laatstgenoemde is nog in een spannende strijd om de landstitel gewikkeld en het kampioenschap zou zelfs in Rotterdam beslist kunnen worden, mits Ajax van AZ wint. Feyenoord is nog volop in de race voor kwalificatie van de Europa League voorrondes.

Doe je voordeel met de onderstaande statistieken die mede mogelijk zijn gemaakt door onze partner Nielsen/Gracenote.

  1. Feyenoord kan aartsrivaal Ajax kampioen maken met een zege op PSV, als de Amsterdammers eerder op de dag zelf winnen bij AZ. 

  2. Feyenoord is met een overwinning verzekerd van een plek in de top-3 van de Eredivisie, mits FC Twente punten laat liggen tegen Fortuna Sittard.

  3. Feyenoord kan voor het eerst minstens 5 Eredivisie-duels op rij winnen sinds een reeks van 7 tussen december 2019 en februari 2020. De eerste overwinning in die serie was een 3-1 thuiszege op PSV. 

  4. Als trainer won Arne Slot allebei zijn wedstrijden tegen PSV met 4-0 (uitduels in de Eredivisie met AZ en Feyenoord). Alleen Ajax-trainers Vic Buckingham (W3-G2-V0) en Stefán Kovács (W3-G1-V0) hebben meer dan 2 Eredivisie-wedstrijden gecoacht tegen PSV zonder ooit te verliezen. 

  5. Bryan Linssen (12 goals, 8 assists) is dit seizoen de meeste waardevolle speler van Feyenoord in de Eredivisie (Guus Til volgt met 18 bijdrages). Alleen bij Vitesse in 2017/2018 (15 goals, 5 assists) was Linssen in één seizoen direct betrokken bij zoveel Eredivisie-goals. 

 

Lees hier enkele statistieken over de onderlinge duels tussen Feyenoord en PSV of verdiep je met onze statistieken hier in PSV.

 

Bron foto: Pro Shots / ProSportsImages

Wes