Skip to main content

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het beantwoorden van de 6 vragen, geven wij je voor elke wedstrijd enkele statistieken. In deze blogpost lees je statistieken en weetjes over Manchester City.

Op 10 april 2022 ontvangt Manchester City Liverpool in de strijd om de titel van de Engelse Premier League. Een zinderende titelstrijd die de ontknoping nadert. Zo leidt Manchester City op dit moment de Premier League en heeft de club een voorsprong op Liverpool van slechts 1 punt.

Doe je voordeel met de onderstaande statistieken die mede mogelijk zijn gemaakt door onze partner Nielsen/Gracenote.

  1. Dit seizoen won Manchester alle 34 wedstrijden waarin de club de leiding nam.

 

  1. In het thuishonk, het Etihad Stadium, scoorde Man City dit seizoen al 40 Premier League doelpunten. In het vorige seizoen behaalde de club 43 doelpunten, slechts 3 minder dan ze nu hebben.

 

  1. De absolute top scorer van Manchester City is Riyad Mahrez. De Algerijn maakte 14 doelpunten in zijn laatste 17 competitieve wedstrijden.

 

  1. Kevin De Bruyne kan voor het eerst scoren in 4 opeenvolgende optreden van Man City in alle competities. Daarnaast gaf de Belg minstens 1 assist in elk van zijn laatste 4 Premier League thuiswedstrijden tegen Liverpool.
  2. Als Phil Foden komende zondag tegen Liverpool weet te scoren, is hij de eerste speler die in elk van zijn eerste 4 Premier League wedstrijden tegen Liverpool het net weet te vinden.

 

Lees hier enkele statistieken over de onderlinge duels tussen Manchester City en Liverpool of verdiep je met onze statistieken hier in Liverpool.

 

Bron foto: Pro Shots / ProSportsImages