Skip to main content
Tips en tricks

Stats over Oranje

By 2 juni 2022No Comments

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het beantwoorden van de 6 vragen, geven wij je voor elke wedstrijd enkele statistieken. In deze blogpost lees je statistieken en weetjes over Oranje.

Op vrijdag 3 juni is de Derby van de Lage Landen. Het Nederlands Elftal reist naar België om het op te nemen tegen hun zuiderburen. Het is het eerste Nations League-groepsduel voor de twee landen.

Doe je voordeel met de onderstaande statistieken die mede mogelijk zijn gemaakt door onze partner Nielsen/Gracenote.

  1. Louis van Gaal is in zijn derde periode als bondscoach vooralsnog ongeslagen. Nederland won zes wedstrijden en speelde er drie gelijk.

  2. Van Gaal verloor slechts één van zijn laatste 37 wedstrijden als bondscoach van Nederland (24 gewonnen, 12 gelijk, 1 verloren, penalty’s worden geklasseerd als gelijkspel), een 2-0 uitnederlaag in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk op 5 maart 2014.

  3. De Nederlanders zijn ongeslagen in hun laatste 19 wedstrijden onder Van Gaal (13 gewonnen, 6 gelijk).

  4. Memphis Depay (39) staat op de vierde plaats bij de topscorers aller tijden van Nederland. Patrick Kluivert (40) staat derde. Robin van Persie (50) en Klaas-Jan Huntelaar (42) gaan hem voor.

  5. Noa Lang speelt in België bij Club Brugge. Hij kon het opnemen tegen zijn ploeggenoten Simon Mignolet, Brandon Mechele, Hans Vanaken en Charles De Ketelaere.

Lees hier enkele statistieken over de onderlinge duels tussen België en Oranje of verdiep je met onze statistieken hier in tegenstander België.

Bron foto: Pro Shots / ProSportsImages

Wes