Skip to main content

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het beantwoorden van de 6 vragen, geven wij je voor elke wedstrijd enkele statistieken. In deze blogpost lees je statistieken en weetjes over PSV.

Op zondag 8 mei 2022 speelt PSV tegen de nummer drie op de ranglijst: Feyenoord. PSV is nog in een spannende strijd om de landstitel gewikkeld en het kampioenschap zou zelfs in Rotterdam beslist kunnen worden, mits Ajax van AZ wint. Mocht Ajax verliezen en PSV winnen, komen ze op één punt op Ajax, met nog twee wedstrijden te gaan.

Doe je voordeel met de onderstaande statistieken die mede mogelijk zijn gemaakt door onze partner Nielsen/Gracenote.

  1. Als PSV verliest van Feyenoord en Ajax eerder op zondag wint op bezoek bij AZ, zijn de Amsterdammers landskampioen. 

  2. Bij winst of een gelijkspel is PSV verzekerd van plek bij de bovenste 2 van de Eredivisie en dus van deelname aan minimaal de voorronde van de Champions League.

  3. PSV kan voor de eerste keer in bijna 50 jaar, en de 4e keer sinds de invoering van het betaald voetbal al zijn 4 Eredivisie-ontmoetingen met Ajax en Feyenoord verliezen binnen een seizoen. In 1965/1966, 1970/1971 en 1972/1973 gingen de Eindhovenaren zowel thuis als uit onderuit tegen Ajax en Feyenoord. 

  4. PSV scoorde dit seizoen pas 1 keer in zijn 3 Eredivisie-duels tegen Ajax en Feyenoord. Alleen in 1972/1973 (doelsaldo van 1-9) bleven de Eindhovenaren op slechts 1 treffer steken tegen Ajax en Feyenoord. 

  5. Eran Zahavi en Cody Gakpo zijn dit seizoen topscorers van PSV in de Eredivisie met elk 10 goals. De minst productieve topscorers van PSV in een Eredivisie-seizoen waren Nii Lamptey en Arthur Numan in 1993/1994 en Gastón Pereiro in 2016/2017 met elk 10 doelpunten. 

 

Lees hier enkele statistieken over de onderlinge duels tussen Feyenoord en PSV of verdiep je met onze statistieken hier in PSV.

 

Bron foto: Pro Shots / ProSportsImages

Wes